• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/ALTIN-KANGAL-K%C3%96PEK-%C3%87%C4%B0FTL%C4%B0%C4%9E%C4%B0/201257336607907

İstanbul emniyeti kangal yavrusu almak için çiftliğimizi seçmiştir. Haberin devamı için TIKLA
Kangal iletişim : 0546 885 82 10

FECEBOOK BUTON

ALTIN KANGAL KÖPEK ÇİFTLİĞİ


Sayfanızı Da Tanıtın

Üyelik Girişi
Site Haritası
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam940
Toplam Ziyaret3435882

Anadoluda Yaşayan Çoban köpekleri

ANADOLU ÇOBAN KÖPEKLERİ

     Anadoluda yaşayan çoban köpekleri ve özellikleri: 

 safkan bir kangal

     Kangal köpeği: Kangal köpeği diğer adları ile karabaş yada Sivas kangal çoban köpekleri, özellikle isminide aldığı bölgede Sivas’ın Kangal ilçesi ve çevresinde yetişmektedir. Soğuk iklim koşullarına dayanıklı çevik küt burunludur, burun alına kadar siyah sarkık kulaklı köpeklerdir. Alan koruması bekçilik ve koyun sürlerinde çoban köpeği olarak yırtıcı hayvanlara karşı koruma maksatlı kullanılmaktadır. Çok zeki ve çevikbir köpektir . Kurtlara karşı koyabilen tek köpek çinsidir.

    AKBAŞ ÇOBAN KÖPEKLERİ

    Akbaş çoban köpekleri nasıl bir ırktır?

    Akbaş çoban köpeği nasıl bir ırktır ? Kangal köpekleri ile aynı ırk olduğu sanılır ancak tamamen farklı bir ırktır, genelde maskesi az olan kangal köpeklerine akbaş denilmektedir bu doğru değildir. Akbaş köpekleri  arklı bir köpektir karekter fiziki yapı tamamen farklıdır. Kangal köpeklerine göre fiziki yapıları daha küçüktür.

    Akbaş çoban köpeği özellikleri: İç anadolu ve batı bölgeleri asıl yetişme alanlarıdır. Anavatanı Orta Asya olarak bilinmektedir. Özellikle bekçilik ve çiftliklerin koruması için kullanılmaktadır. Akbaş köpeklerinde gözler badem şeklinde hafif çekiktir. Alın hafif basıktır.

   Akbaş çoban köpeği ölçüleri: Omuz yüksekliği erkeklerde 70 ile80 cm arası dişilerde 65 ile 75 cm arasıdır. Akbaşlarda kilo erkeklerde 40 ile 60 kg dişilerde ise 40 ile 55 arasıdır bu degerler ortlama değerlerdir bakıma göre bu değerler yukarı doğru çıkabilir. 

Akbaş köpeklerinin post rengi beyazdır ismindende anlaşılacağı gibi adını renginden almıştır. Yılda iki kez tüy değiştirir. Kısa ve uzun tüylü olabilmektedir.

  Akbaş çoban köpekleri kullanım alanları: Akbaş köpekleri bekçilik konusunda sondere başarılıdır. Bulunduğu ortamı sahiplenme bakımından son derece ağresiftir. Çoban köpeği olarakta dünyada adını duyurmuş bir ırktır Kuzey Amerikada yapılan bir yarışmada en iyi çoban köpeği seçilmiştir. Ülkemizdede önemi yeni yeni anlaşılan akbaş çoban köpekleri koruma altına alınmış adına dernekler kurulmuştur. Akbaş çoban köpeği üretim çiftlikleri kurularak ırkın devamı sağlanmaya çalışılmaktadır. Dileriz akbaş çoban köpekleri doğru bir şekilde üretimi yapılarak ilerki nesillere bozulmamış akbaşlar bırakırız.

    Akbaş çoban köpeklerinde yavrulama ve çiftleşme: Kangallarda olduğu gibi yılda ikikez olmakta ve 21 gün kızgınlık sürmektedir. Gebelik süresi ortalama 60 gün olmakta ve bir batımda 7 yavru vermektedir bu daha az veyada daha çok olabilir.

 AKBAŞ YAVRUSU


MALAKLI KÖPEKLER:

     Anadolu mastifi olarakta bilinen bu köpek ırkı malaklı yada Aksaray köpeği olarak  adlandırılmaktadır.Malaklı kangal diyede adlandırılır ama bu adlandırma yanlıştır. İç Anadolu bölgesinde yetiştirilmekte olan malaklı köpekleri adınıda almış olduğu başta Aksaray Niğde Konya ve çevre illerinde sık raslanmaktadır. Geçmiş yıllarda kangal köpekleri ile aynı ırk olduğu sanılan ve kangal köpeği olarak adlandırılan bu köpek ırkı son yıllarda yapılan çalışmalar ve tanıtımlar sonucu farklı bir ırk olduğu anlatılmış ve adına dernekler kurulmuştur ancak yurt dışında hala farklı bir  ırk olarak tanınmamakta Anadolu çoban köpeği olarak bilinmektedir.

Resimden anlaşıcağı gibi çok eski dönemlerden beri anadoluda yaşamış olan bu ırkı o dönemlerde resmetmişler.

 eski malaklı

MALAKLI KÖPEK ÖZELLİKLERİ:

Malaklı köpekleri çok iri yapılı ve kemikli hayvanlardır hantal görünümlüdür ancak çevik hayvanlardır. Erkek köpeklerde omuz yükseklikleri ortalama 75-95 cm arası olmakla beraber bazıları 100 cm geçebilmektedir. Kilo olarak 65-120 kg arası olmakta 150 kg kadar çıkabilmektedir. Dişilerde ise bu değerlerin daha aşağısı olmaktadır.

     Malaklı köpeklerinde post rengi genel olarak boz, kırmızı ve ala olarak görülmektedir.

    Anlatmış olduğumuz bu üç ırkta kangal, akbaş ve malaklı köpeklerinin kendine göre farklı özellikleri vardır. Bu ırk şundan iyidir demek yanlış olur. Anadolu çoban köpekleri olarak bizim kendi yerli ırklarımız onlara

sahip çıkmak bizlere düşmekte.

 kars kafkas çoban köpeği

Kars kafkas çoban köpekleri:
Kars kafkas kangal köpek yavrusu fiyatları?
Kafkas çoban köpek yavrusu satışları.
Kafkas çoban köpeği özellikleri: 
Asıl yaşam alanı isminide almış olduğu Kafkasya bölgesidir. Ülkemizde ise yine ismini aldığı Kars ve çevre illerinde sıkça raslanmaktadır. Fizik olarak iri yapılı ve kaslı bir çoban köpeğidir. Uzun tüylü ve koyu renklidir. Sert iklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Mizac olarakta son derece serttir. 

Volkadov (wolkadov): Orta Asya çoban köpeklerindendir. Volkadov Kazak köpeği olarakda bilinir. Sert karakteri ve yapısı ile iri bir köpektir genellikle  alabay(alabai) Türkmen çoban köpekleri ile karıştırılır. Araştırmacılara göre kangal, alabay, akbaş çoban köpekleri akrabadır. Kangal köpeklerinin Türk göçleri ile Anadoluya gelmiş olduğu düşünülmektedir.

SAYFA ETİKETLERİ:akbaş köpek hakkındaakbaş köpeklerinin özellikleriakbaş köpek özellikleri,akbaş nasıl bir ırktırakbaş köpeginin özellikleriakbaş köpeginin ozellıkler, akbaş köpekleriköpeklerin yaşama ortamları nelerdirakbas köpegiakbaş köpekleri özellikleriakbaş koyun köpeği özellikleri,akbaş yavrusuakbaş satışı, köpek evleri akbaşlarakbaş çoban köpeği özellikleriakbaş köpeği özellikleri ,akbaş köpek çiftliğisatılık malaklı köpek, Aksaray malaklısı, Anadolu mastifi,Anatolian mastif,malaklı yavrusumalaklı yavru fiyatları,türk çoban köpeği