• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/ALTIN-KANGAL-K%C3%96PEK-%C3%87%C4%B0FTL%C4%B0%C4%9E%C4%B0/201257336607907

İstanbul emniyeti kangal yavrusu almak için çiftliğimizi seçmiştir. Haberin devamı için TIKLA
Kangal iletişim : 0546 885 82 10

FECEBOOK BUTON

ALTIN KANGAL KÖPEK ÇİFTLİĞİ


Sayfanızı Da Tanıtın

Üyelik Girişi
Site Haritası
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam900
Toplam Ziyaret3435842

Kangal yavruları hakkında bize sorulanlar

KANGAL YAVRUSU hakkında en çok aldığımız sorular!

Yavru kangal yetiştiriciliğinde deneyimlerimizi sizin için kaleme aldık. Kangal köpek yetiştirenler arasında çok fazla bilgi olmadığı için. Uzun yıllar kangal yetiştiricisi olarak yılların verdiği birikimi, kangal köpek yavruları hakkında en çok merak ettiğiniz konuları, kısacası! Pratik bilgileri aşağıda sizler için açıklayalım.

# Kangal yavrusuna hangi mama verilir?

  Kangal yavrularına hangi mama verilir, kangal yavruları için besleme nasıl olmalı.

Kangal yavrusu ne yer?

Kangal yavrularına hazır mamalardan küçük taneli büyük ırk yavru köpek maması verdiğinizde keyifle yiyecektir. Kuzu etli yada tavuklu balıklı yavru köpek mamaları bulunmakta, biz kuzu etli olanları tercih ediyoruz.

Kangal yavrularına verebileceğiniz kuru mama ve konserve mamalardan hangisini tercih edeceğinize yavrunun yaşına göre çok küçükler için konserve mama, 45 gün ve üzeri kangal yavruları için ise kuru mama önermekteyiz.

 Kangallar kaçtane doğurur

# Kangal kaç yavru doğurur?

Kangal köpekleri doğumda 3 ila 5 arası kangal yavrusu doğurur. 

Ortalamanın dışında 1 yavru doğuranda 10 yavru yapanda dişi kangallar olabilmektedir. 

Doğumda yavru sayısını etkileyen faktörler; Dişi kangalın yaşı, beslenmesi ve çiftleştiği erkeğin döl verimide kangal yavru sayısını etkiler.

# Kangal yavrusu kaç ayda büyür;

Kangal yavruları doğumdan sonra ilk 10 gün gözleri kapalıdır. 10 günden sonra gözleri açılır, 15 günlükken sürünüp dolaşmaya başlar. 30 günlük ve üzeri olduklarında verilen sütü kaptan içmeye başlar.

Kangal yavruları büyüme sürecini 2 yaşına kadar sürdürür. 2 yaşında büyüme tamamen durur.


# Kangal yavrusu kaç derece soğuğa dayanır;

Kangal yavruları diğer köpek ırkları kadar soğuktan etkilenmez. Anne altında iken yavrular eksi derecede dahi soğuktan etkilenmez. 

Kangal yavrularını soğuktan korumak için rüzgar almayan ve yağmur geçirmeyen bir barınak hazırlanmalı. Zemine saman serilerek altlarını kuru tutmanız. Yavru kangalları soğuktan koruyacaktır.


# Kangal yavrusu kaç günde sütten kesilir;

Kangal yavruları için ilk doğumdan sonraki ağız sütü dediğimiz sütü alması hayati öneme sahiptir. Bu süt ileriki dönemler içinde yavruların bağışıklık kazanmasına yardımcı olur.  

İlk 35 güne kadar anne sütü ile beslenen yavrular bu süreden sonra artık anne sütü yetersiz gelir ve ek besin almaya başlar. Bazı dişi kangal köpeklerinin yavru sayısına göre sütü yetersiz gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda ek besin takviyesine daha erken başlana bilmekte.

Yavru kangalların sütten kesilmesi yine anne sütünün yeterli olup olmamasına göre 35 ile 60 gün arasında değişmektedir.

 

# Kangal yavrusu kaç aylıkken alınır;

Kangal yavrusu alımı ortalama 45 günlük olarak alımı en uygun yaştır. 45 günlük yavru kangal artık önüne konan kaptan mama yiyebilmekte. 

Anne sütü yetersiz geldiği için yavrular, 30 günlükken ek besin yemeye başlar takviye olarakta anne sütü emmeye devam etmektedir. Yavru kangal sayısı bu süreyi daha aşağı çekebilmektedir. 

# Kangal yavrusu kaç öğün yer?

Kangal yavruları ilk 30 gün boyunca anne sütü ile beslenebilir. 30 günün ardından yavrulara günde 1 yada 2 öğün ek  besin verebilirsiniz.

45 gün ve üzeri kangal yavruları anneden ayrıldıktan sonra 3 aylık olana kadar günde 3 öğün mama verilmelidir. 

3 ay ve 6 aylığa kadar kangal yavrularına 2 öğün yemek verilmeli.

6 ay ve üzeri kangal yavruları günde 1 öğün yemek verilmesi yeterli olacaktır.

Verilen mamanın dışında kangal yavruları için gün boyu temiz su yanlarında bulundurmalı.

# Kangal yavrusu nasıl anlaşılır?

Kangal yavrusunun saf olduğunu nerden anlarız; Yavru kangala bakarak kangal olduğunu anlamak çok zordur. Gelişimini tamamlamayan bir  yavru aldatıcı olabilir. 

Önce almak istediğiniz kangal yavru köpeğin anne ve babasına bakarsınız. Saf kangal standartlarına uygunsa yavru seçimine başlarsınız. 

Eğer ki anne ve  babayı göremiyorsanız yavru köpeğin 2 aylığı tamamlamış olması gerekir ki  bu yaştan sonra özellikleri ortaya çıkmaya başlamıştır.  

# Kangal yavrusu nasıl seçilir, nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Kangal yavrusu  nasıl ayırt edilir dikkat etmek gerek, seçerken önce anne ve babaya bakılması gerektiğini üst maddede    söylemiştik. Anne ve baba kangal tamam safkan özelliklerini taşıyor. Sıra yavru seçimine geldi. Yavru kangal seçiminde en önemli olan sağlıklı olmasıdır. Sağlıksız bir yavru hem gelişimi olumsuz olur hemde sonuçları kötü olabilecek ölümlere kadar gidebilir. 

Yavru kangal seçiminde kardeşler arasında orta büyüklükte olan hareketli yavrunun seçimi doğru bir seçim olacaktır.

Kangal köpeği seçimi adlı makelemizde daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz!

# Kangal yavrusu nasıl kilo alır?

Kilo almayan kangal yavrusu için önereceklerimizin başında sağlıkla ilgili bir sıkıntısı var mı ona bakmalı. (İç ve dış parazit var mı) varsa bunlardan kurtulmalı. İştahsızlığın ve yavrunun gelişimi kilo almasının ana sebeplerinden biridir. 

İkinci olarak yavru kangalın kilo alması için düzenli öğünler şeklinde mama verilmesi. 

Her gün aynı saatte ve besleyici gıdalar vermeli.

 İri kangal yavrusu nasıl olur

# Kangal yavrusu nasıl iri olur? 

Kangal yavrusunun iri olması için öncelikle ırkıyla alakalıdır. Irkı sağlam olmadıktan sonra ne yapsanız boş. 

Irkı güzel o zaman besleme ve bakıma dikkat etmeli , kaliteli mamalarla bakıldığında istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Kalitesiz ucuz mamalar sadece kilo aldırır ve gelişimini olumsuz yönde etkiler. 

Kemik gelişimi yavru kangalların iri olmasında önemli faktörlerden biridir. Kemik gelişimi düzenli güneş ve yeterli kalsiyum ile mümkündür, tabi yavrular için harekette önemlidir. Düzgün kemik gelişimi omurganın düzgün olması. Yavru kangallar için İrilikten ziyade düzgün fizik daha önemlidir.

# Kangal yavrusu nasıl yıkanır?

# Kangal yavrusu ne zaman yıkanır?

Bu iki soruyu aynı başlık altında cevaplayalım. İkinci sorudan başlayım yavru kangalların yıkama zamanı 45 günlük ve üzeri ikin yapılabilmekte. Yavru kangalları sık yıkanmaz. Deri yapısı buna müsait değildir, yıkamak yerine bit ve pirelerden kurtulmak için ense damlaları kullanılabilir. 

İllaki yavru kangalınız yıkanacaksa 15-20 gün arayla yıkayabilirsiniz. Yavru kangalı yıkarken ılık su ile kulağına su kaçırmadan enseden başlayarak özel köpek şampuanları ile yapabilirsiniz. 

Suyla yavru kangalı ıslattıktan sonra şampuan dökülür. Göz ve kulaklara dikkat etmelisiniz. Tepesinden başlayarak elinizle şampuanı tüm vucuda yayarsınız. İyice ovup şampuanladıktan sonra bol su ile durulayınız.

# Kangal yavrusu ne zaman bağlanır?

Kangal yavrularınız için özel hazırlanmış tasmaları 45 günlük iken kullanmaya başlayabilirsiniz. 2 aylık olduklarında gezdirme ipi kullanabilirsiniz. 4 aylık olduklarında kangal yavruları bağlanmaya başlanabilir, ancak çok ağır zincirler kullanılmamalıdır. Çok kısa hareketini kısıtlayıcı zincirler kullanılmamalı. Uzun süre bağlı kalan kangal yavrularında fiziksel bozukluklar olabilmekte.  

Bağlamak yerine kangal yavruları ve yetişkin olduklarında en iyi yöntem kafestir!

# Kangal yavrusu ne zaman büyür?

Kangal yavruları ilk 3 ay hızlı büyür , sonrası aylarda büyüme yavaşlar. 12 ayına kadar boy atar ama gelişimi bitmez. 2 yaşına kadar gelişim sürer. 

kangal yavrusu büyümesi 2 yaşında biter.

# Kangal yavrusu ne yer?

Kangal yavruları ilk 3 aylığa kadar bir çok gıdayı yer. En kolay verebileceğimiz yavru köpek mamalarıdır. Yavru köpek maması yoksa yada imkanınız el vermiyorsa. Yavru kangalların yemesi için yoğurt, yağsız süt, pirinç lapası, tavuk göğsü, yağsız ve baharatsız çorbalardan verebilirsiniz.

# Kangal yavrusu neden ölür?

Kangal yavrularının pek çok ölüm sebebi bununmaktadır. Bunların başlıcaları viral enfeksiyonlu hastalıklara bağlı ölümlerdir.

Bu tür hastalıklara karşı yavru kangallarımızı aşılatarak koruma altına alabiliriz.

# Kangal yavrusu neden kusar?

Kangal köpek yavrularının kusma sebepleri; İç parazitlere bağlı kusma, viral enfeksiyon sonucu kusma, bozuk gıda yenilmesinden kaynaklanan kusmar.

Yukardaki saymış olduğumuz yavru kangallardaki kusma sebeblerinden en tehlikeli olanı. Viral enfeksiyona bağlı kusmadır. Bu gibi durumlarda veterinerinize giderek tedaviye başlayınız.

# Kangal yavrusu neden titrer?

Kangal yavrularında titreme genellikle yeni doğumdan 20 güne kadar devam etmektedir. Titreme sebebi yavru kangalın sinir sisteminin tam gelişmediğinden kaynaklanmaktadır.

# Kangal yavrusu neden ısırır?

Kangal yavrularında ısırma sebepleri oyun için yapılan davranışlardır. Genellikle ısırma çekme sallama şeklinde yaparlar.