• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/ALTIN-KANGAL-K%C3%96PEK-%C3%87%C4%B0FTL%C4%B0%C4%9E%C4%B0/201257336607907

İstanbul emniyeti kangal yavrusu almak için çiftliğimizi seçmiştir. Haberin devamı için TIKLA
Kangal iletişim : 0546 885 82 10

FECEBOOK BUTON

ALTIN KANGAL KÖPEK ÇİFTLİĞİ


Sayfanızı Da Tanıtın

Üyelik Girişi
Site Haritası
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam34
Toplam Ziyaret3292132
  • Kangal köpekleri hakkında Makaleler ve Haberler - 01/02/2013
  • Kangal köpekleri hakkında yazılan makale ve haberler:

    Kangal köpeklerinde beslenme problemleri: Aşırı beslenme obeziteye yol açmakta.

    Çağın en büyük hastalıklarından biri olan obeziteye yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Şişmanlık insanlarda olduğu kadar hayvanlarda da ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Bunun örneklerinden biri de Sakarya'da yaşandı. Obeziteye bağlı olarak ekleminde tümör oluşan kangal köpeğinin bir ayağı kesildi.
    Adapazarı'nda yaşayan M.V.'nin sahibi olduğu 8 yaşındaki kangal köpeği, yaşadığı şişmanlık sorunu sonucu bacağını kaybetti. Fazla kilolarının baskısı sonucu sol ön bacak ekleminde tümör oluşan kangalın, ayağı ameliyatla kesilmek zorunda kaldı. 
    Köpeğin ameliyatını gerçekleştiren Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, son yıllarda insanlarda görülen obezitenin (şişmanlık), evcil hayvanlarda da hızla artmaya başladığını söyledi. 
    Evcil hayvanlarda görülen obezitenin temel nedeninin insanlar tarafından oluşturulan hareketsiz yaşam ve yanlış besleme davranışları olduğunu kaydeden Yıldız, "Hayvan sahiplerinin evcil hayvanlarını gereğinden fazla beslemeleri obeziteye yol açıyor. Hayvanlara iyilik yapıyorum diye onların ömürlerini kısaltıyorlar. İnsanların besleme konusundaki yanlış kriterleri evcil hayvanlarına zarar veriyor. Hayvanlarını kansere, kalp sorunlarına, kalça çıkığı ve eklem yangısı gibi birçok hastalığa açık hale getiriyorlar. Çok genç yaşlarda çok sevdikleri hayvanlarından ayrılmak zorunda kalıyorlar." dedi.
    Obezitenin hayvanlarda yaşam süresini kısalttığını vurgulayan Yıldız, şunları dedi: "Son yıllarda evcil hayvanlarda görülen kanser vakalarında obezitenin varlığı yadsınamaz. Beslenme hayvanın özel hastalıklarına, yaşına göre değişir. Böbrek ve karaciğer yetmezliği, alerji durumlarında beslenme şekli tamamıyla farklıdır. Hayvan sahipleri bunları dikkate alarak onların ömürlerini uzatabilirler."
    Kangal köpeğinin ayağını kaybetmesine neden olan ana sebebin şişmanlık olduğunu vurgulayan Yıldız, "Kangal köpeğinin ekleminde obeziteye bağlı kanser tespit ettik. Tek sebep bu olmasa da ana sebep obezite. Yanlış beslenmeden kaynaklanan ayak hastalıkları sık görülüyor." diye konuştu.

    (CİHAN)

    Kangal köpekleri ırkı özelliklerini yaşadığı coğrafyadan almakta, sert bir iklime ve coğrafi koşullara sahip olan Sivas bir bakıma Kangal köpeklerini güçlendiriyor.

    Kangal köpeklerinde bulunan karakteristik özellikler hiç bir köpek ırkında bulunmayan zor yaşam koşullarına ayak uydurmada en önemli etkendir. Sahiplik duygusu ve koruma iç güdüsü Kangal köpeklerinde üst seviyedir. Tüm bu özelliklerini Sivas'taki yaşam koşullarına borçludur. Arazinin engebeli ve bozkırı andıran bitki örtüsü kışın çok soğuk geçmesi yazları ise genelde aşırı gece ve gündüz ısı değişimi kangal köpeklerinde vucut dirençlerinin güçlü olmasına yol açmaktadır. Güçlü olamayan bir kangal köpeği bu şartlara dayanamaz. Özellikle sürüde görev alan kangal köpekleri bu zorlu yaşam koşullarına dayanıklı olmalı. Saatlerce sürü peşinde arazide dolaşması tehlikelere karşı tenkinli olması gerekmektedir. Çok az yiyecek ve su ile kilometrelerce yol alır kangal köpekleri. Bu yaşam koşullarında güçlü olmaları gerekmektedir. Kangal köpekleri her yönü ile asil hayvanlardır.

    (Makale)

     big dog


    Duyuru Arşivi

  • Altın kangal çiftliği Sivas Divriği festivali
  • Kangal köpek yavrusu nereden alınır ?
  • Altın kangal çiftliği akbaş köpek yavrusu satışı.
  • Altın kangal İstanbul'da
  • Kangal köpekleri hakkında Makaleler ve Haberler
  • Yetişkin kangal satışı İSTANBUL ve çevresi
  • 18 aylık genç damızlık satışımız
  • SATIŞDAKİ KANGAL YAVRULARIMIZ